The Tangofied Ensemble Featuring Mette & Martin

TW-Blog-MetteMartin-Cut

TW Blog Martin og Mette

Det internationalt anmelderroste orkester The Tangofied Ensemble er til skolekoncerterne udvidet med bandoneón-spilleren Anders Skibsted og, ikke mindst, Mette Munk Andresen og Martin Nymann Pedersen, to af Danmarks bedste tangodansere.
Gennem musik og dans bringer orkestret og danserne i fællesskab publikum til og tæt på ‘milongaen’, stedet hvor tangoen danses i Buenos Aires.

Musikken

The Tangofied Ensembles musik favner både den traditionelle tango med dens drama og melankoli, men viser også, hvordan dette udtryk kan fusioneres med den nordiske jazztone. Denne unikke blandingsform kan høres på orkestrets to seneste CD-udgivelser, der har nydt international anderkendelse.
Ensembles bemærkelsesværdige instrumentsammensætning – som udover den traditionelle argentinske harmonika, bandoneón’en – er: basklarinet, cello, akustisk guitar og bas. Dette giver musikken en mørk, varm glød, der er helt særegen indenfor genren.
Musikerne demonstrerer i løbet af koncerten de forskellige instrumenters karakteristika og særlige funktion i tangoen.

Derudover fortælles, hvordan tangomusikken har udviklet sig fra oprindeligt at være de fattige argentinske emigranters musik til at have spredt sig over hele verden gennem at fusionere med andre musikalske udtryksformer, som fx jazz.

Danserne vil igennem deres dans og udtryk reflektere The Tangofied Ensembles varierede og bredtfavnende udtryk – og viser på fornem vis, hvordan dans er et samarbejde mellem de dansende og mellem de dansende og musikken. Der skal i sandhed mere end én til tango!
Dansen har forskellige former alt efter hvilken setting og musikalske udtryk. På milongaen finder man både den sociale dans og showdans, der begge er improviserede og vil blive danset til Tangofieds mere traditionelle stil. Tangodansen findes også i en koreograferet form som bruges til sceneshows. En sådan dans indgår også i showet og her vil der blive anvendt Tangofieds mere nordiske udtryk.

Salen opbygges som et traditionelt miloga-dansested med publikum på 3 sider af ‘scenen’. For at give eleverne den rette forestilling om, at de er på en milonga, bliver de taget imod i døren og henvist til deres pladser, som man gør på de traditionelle dansesteder i Argentina. Som på en traditionel milonga opdeles kvinder/piger og mænd/drenge også i to. I løbet af showet introducerer danserne eleverne til de særlige koder for at byde op på en milonga – og til sidst vil danserne forsøge at byde dem op via disse koder.

De optrædende

Mette og Martin har danset og undervist sammen de sidste 10 år. Den argentinske tango har bragt dem rundt i store dele af Danmark, Skandinavien, Europa og helt til Kina. De har været engageret til Vild Med Dans og andre tv-programmer og har de sidste 6 år, som de første i Danmark, haft deres eget tangostudio, M2 tango, hvor tangoen lever hver eneste dag.

De medvirkende musikere i The Tangofied Ensemble kommer alle fra øverste hylde af toneangivende danske musikere på internationalt niveau.

. . .

. . .

Martin Mette Kårholm PoemaTeachersnight2013

IMG_3352

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply