Vals sender dig ind i fremtiden

Tangofied Ensemble for Blog

Tangofied Ensemble for Blog

Vals giver mig fornemmelsen af at blive hvirvlet rundt. Som om det aldrig rigtigt lander. Hver gang, det føles som det gør, er du allerede sendt ind i fremtiden. Som fine små perler af tre (3) i et armbånd. Hver gang fingrene når til mellemrummene, kan de allerede mærke næste perle.

Grundpulsen i vals tælles i tre – 1-2-3, 1-2-3, etc. – der, som andre ulige tal, er udelelig. Hvis du, i musikalsk sammenhæng, halverer pulsen, bliver det til det samme, bare hurtigere. Tre ottendedele.

Måske det er derfor, at det føles anderledes end alle andre taktarter. Vals giver mig fornemmelsen af at køre rundt og rundt og aldrig rigtigt lande. Hele tiden på vej fremad og opad.

Nedenfor hvirvler mit orkester The Tangofied Ensemble rundt i nummeret Waltz Me fra vores seneste cd Tangofied II.

Save

Leave a Reply