At rejse ud for at vende hjem

tangofiediii-140x125

Tangofied III er landet!

Kreative processer aflæses ofte først baglæns, dvs. når de har fundet sted. Først da kan man se årsagsrækken, der førte til slutresultatet. Jeg havde således på ingen måde planlagt at Tangofied udgivelserne skulle være til en trilogi. Det var noget, det blev til; den første cd tog de andre med sig.

Tangofied (2012) blev indspillet i Buenos Aires med argentinske musikere under ledelse af pianist og arrangør Diego Schissi. Den var stærkt inspireret af lyden af Astor Piazzollas sidste udgivelser og deres dramatiske og kammermusikalske udtryk med det arketypiske argentinske instrument bandoneónen. Tangofied II var inspireret af argentinsk folkemusik og blev indspillet delvist i Buenos Aires med Ernesto Snajer og Tiki Cantera og halvt i Danmark med mit danske orkester.

Nærværende udgivelse, Tangofied III, er kommet hjem på alle måder. Den er indspillet udelukkende med mit fremragende danske orkester, The Tangofied Ensemble, med til festen indbudte gæster: Peter Rosendal (klaver), Anders Singh Vesterdahl (accordion), Andrea Pellegrini (vokal) og Benedikte Artved (bratch).

Overordnet kunne man stille spørgsmålet, hvor musikken i Tangofied trilogien kommer fra. Det er ikke let at give et kortfattet, endsige meningsfyldt, svar på dette spørgsmål. Derfor skal det blot anføres, at jeg fornemmer et slægtskab mellem melankolien i den nordiske jazz og den vemodige nostalgi i tangomusikken. Der er noget dér, som rækker ud efter mig – og jeg fulgte bare efter uden den store om- eller bagtanke. Spørgsmålet blev for mig: kan jeg skabe noget tredje, en hybrid midt mellem de to genrer?

Om det lykkes vil jeg lade være op til dig at afgøre. For mig er Tangofeid trilogien, som en japansk anmelder skrev om Tangofied II, ”not a mere research project into the nature of Argentine tango. Rather, it is Torben’s search for himself, through ten compositional jewels that invite the listener into a new world(The Walker’s, Japan, 2014).

Find den på iTunes og din fortrukne streamingtjeneste.
Udkommer også på CD sidst på måneden.

Hvis du gerne vil se, hvordan det hele startede, så følg med til Buenos Aires i nedenstående video.

Leave a Reply