Heart Tunes

Cover from music release Heart Tunes. Music for anyone who has a heart

Til alle med et hjerte

“Hat Musik eine heilende Kraft? Torben Westergaard würde diese Frage sicher bejahen!” Nordische Musik (Germany)

I psykiatrien i Region Nordjylland er der aktuelt flere udviklingsprojekter i gang, hvor det undersøges, hvordan målrettet brug af musik kan hjælpe mennesker, der har en psykisk lidelse. Et af disse er ‘Musikstjernen’, der er en dedikeret elektronisk ‘tablet’, der giver mulighed for at vælge playlister med musik med en ønsket intensitet.
Som tilføjelse til de eksisterende playlister ønskede overlæge Per Thorgaard, Aalborg Universitetshospital, at tilføje musik med lidt mere ‘kant’ eller rytmik, da den eksisterende musik er af mere ‘udflydende’ af karakter. Denne musik er henvendt til bl.a. rekonvalescens af hjertepatienter, da man nu om stunder bliver sendt hjem fra hospitalet ret hurtigt efter operation.
Per beskrev de forskellige faser for mig, man typisk gennemgår på vej tilbage til det ‘normale’ liv efter operationen. Da det grundliggende handler om at komme tilbage til og ud i livet igen, hedder kompositionerne ord, der har med det at gøre. Fx. Get Dressed, Walk, Acitve, Hobbies, m.v..

Rent kompositorisk har det være en pointe for mig, at skabe et forholdsvist transparent lydbillede, således at der er plads til tilhørerne ‘inde’ i musikken, og at musikken ikke er for ‘dikterende’ i sin fremtoning.Det er muligvis en god pointe i al musik; her har det bare været prioriteret helt specifikt. Min erfaring er også, at hvad meditations- eller mindfulness-musik angår er det det samme, der gør sig gældende. Det kan føles stressende og ‘manipulerende’, hvis musikken vil have dig til at føle noget bestemt.

Efterfølgende har jeg valgt også selv at udgive musikken. Du kan læse diverse anmeldelser her og streame den på Apple Music, Spotify, etc..