Clarice Assad & Cosmpolis

AP2_8972-e-AmaraPhotos-2014-10-27-2

Den eminente brasiliansk/amerikanske sangerinde, pianist og komponist Clarice Assad kommer til Danmark i oktober måned, 2017, hvor hun er “Artist in Residence” i samarbejde med JazzDanmark. Hun er en gudbenådet musiker, som kommer fra den legendariske Assad-familie, der er en af de vigtige musikfamilier i Brasilien.

I den forbindelse er trommeslager Jonas Johansen og bassist Torben Westergaard gået sammen om at skabe et dejligt orkester sammensat til denne ganske særlige lejlighed.

Jonas og Torben kender hinanden helt tilbage fra musikstudiedagene i Los Angeles i midt 80’erne og har siden bl.a. tilbragt mere end 10 år sammen som rytmegruppe for den brasilianske sangerinde Silvana Malta. Så blyanterne er spidsede, når de nu går i musikalsk ledtog med Clarice Assad i dette kosmopolitiske orkester som også tæller italienske Francesco Cali.

Clarice Assad begyndte at optræde professionelt som 7-årig og har siden bl.a. været nomineret til en Latin Grammy Award (2009). Hun synger på både portugisisk, fransk, italiensk og engelsk og er bl.a. kendt for sine brasilianske scat-performances, som kombinerer innovative vokalteknikker med pianospillet.
Som performer optræder hun ofte med egne originale kompositioner eller fortolkninger af populære brasilianske sange og jazzstandards. Hun har optrådt bl.a. i Jazz at Lincoln Center i New York, Caramoor International Jazz Festival, Carnegie Hall, The Metropolitan Museum of Art og Concertgebow i Amsterdam. Hendes kompositioner er desuden opført af alt fra klassiske orkestre til kammerensembler og solister.

Både Clarice Assad, Torben Westergaard og Jonas Johansen skriver original musik til repertoiret, hvor også indgår Clarices fortolkninger af klassikere fra de store brasilianske komponister Milton Nascimento og João Bosco. I forbindelse med koncerterne indspiller gruppen musikken til senere udgivelse.

Line-up

  • Clarice Assad: Piano, vokal og perkussion
  • Francesco Cali: Piano og accordion
  • Torben Westergaard: Bas
  • Jonas Johansen: Trommer og perkussion

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.