Billedsmuk meditativ vævning

Musik og film har det fællestræk, at begge udtryksformer kommer til verden og finder sted udstrakt gennem tid. For mig bevægende sig langsomt fra venstre mod højre. Måske du ser tid for dig på en anden måde?

Derfor var det en udsøgt fornøjelse at se filmskaber Leena Henningsens formidable billeder på forunderlig vis finde fodslag med musikken fra udgivelsen Brud og hengivelse – Improvisationer.
Hanneli Ågotsdatter og Peter Høegs improviserede meditative guidning går, for mig, i en anden retning; måske udefra og ind? Hvordan hører du det?

På den måde væves en helhed mellem to forskellig rettede akser og noget håndgribeligt, et nyt klæde, kommer til syne.

En billedsmuk meditativ vævning udfoldet i et tværestetisk samarbejde.

Oldtidsvævning
(Wikimedia Commons)

“Vi mennesker er født med muligheden for at bevidstgøre oplevelsen af vores krop, vores åndedræt, de empatiske følelser der reflekteres omkring hjertet, bevidstheds- eller tankerummet og den altings foranderlighed som vi kalder grundkreativitet. Fem grundlæggende aspekter af vores menneskelighed som vi kalder femkanten. Jo dybere vores bevidsthed er forankret i disse områder, jo mere hviler vi i os selv. Og jo dybere kan vi møde andre. Denne meditation beskriver bevidstgørelsen af femkanten. Hannelis og Peters instruktioner spiller her sammen med musikeren og komponisten Torben Westergaards bas og filmskaberen Leena Henningsens optagelser fra Norges natur. Billeder, musik og stemmer peger meditativt indad – for at kunne gå mere varmt og intenst udad”.

Kontemplation.dk