Uro i september

Torben Westergaard, Søren Kragh Jakobsen.

Uro i september

Magiske øjeblikke #1 Jeg har kendt til Søren Kragh-Jacobsen siden han, som helt ung, var en del af DR’s Sommerferiebussen med Elith Nørreholm i sidst-tresserne. Mediebilledet var et andet den gang, og dette radioprogram var en central bestanddel af mine sommerferier.

Magiske øjeblikke #2 I 1975 udkom Søren og Leif Lindskovs plade ’Hinkeruder på motorvejen’ og senere ’Tur-retur’ (1977), der, sammen med film som ’Vil du se min smukke navle?’ (1978), holdt mig og min generation i hånden med sine solidariske beretninger om det at være ung og på vej ’Ud i livet’ (som en af sangene hed).

Magiske øjeblikke #3 Jeg gik delvist glip af Sørens tilbagekomst til musikken med Isalena (2001), da mit hoved var et andet sted rent musikalsk. Jeg hæftede mig dog stadigt ved hans formidable evne til at skabe små mini-noveller med sine sange, hvor det ’almindelige menneske’ kærligt portrætteres.

Magiske øjeblikke #4 Fra 2011-2014 fik jeg æren at være kapelmester med mit daværende orkester ’Oktober’ ved en bunke koncerter med Sørens musik. Hvilket glædeligvis også involverede, at jeg fik mulighed for at lære ham at kende på det personlige plan.
Jeg havde kontaktet ham ud af det blå, fordi jeg – i al ubeskedenhed! – mente at kunne se en sammenhæng mellem hans og min egen musik rent tonalt, om end jeg spillede instrumentalmusik. Der tales nemlig ofte om Sørens lyrik og mere sjældent om, at hans melodier, akkorder og rytmik er langt mere komplekse end det meste andet populærmusik.

Magiske øjeblikke #5

I dag udkommer så Sørens og min fælles komposition ’Uro i september’, der er 1. single fra min kommende udgivelse ’Then/Now’, der kan streames i sin helhed fra 5. november. Find singlen her: https://twmusic.lnk.to/uro

På ’Then/Now’ har jeg prøvet at samle min egen musikalske fortid og nutid i en slags retrospektiv fremadskuen.

Det håbede jeg, at Søren havde lyst til at være en del af på et enkelt nummer – og det ville han gerne.

Tak, Søren!

Torben Westergaard, Søren Kragh Jakobsen.
Torben Westergaard, Søren Kragh Jakobsen.

Leave a Reply