Torben Westergaard, Flor Do Verao album cover

Flor do Verão

“… facetterede, fascinerende og forførende univers, som Malta og bigbandet åbner op for”.

GAFFA Aug 15th 2003.

Flor do Verão album

Silvana Malta (vocal) and Torben Westergaard (bass) with the Danish Radio Jazz Orchestra arranged and conducted by Steve Sacks.

Selvom man ikke forstår portugisisk, kan man sagtens forstå det facetterede, fascinerende og forførende univers, som Malta og bigbandet åbner op for.
Den brasilianske sangerinde Silvana Malta har boet så længe i Danmark, at hun er blevet en etableret del af den danske jazzscene. Hun er blevet kendt for sine brasilianske vokalpartier. Og for det forholdsvist usædvanlige – kombinationen af brasiliansk sang og amerikansk/europæisk bigband-musik – en kombination, der ikke findes tradition for i Brasilien, endsige i Danmark. Basis i musikken på Flor Do Verao er brasilianske harmonier, de traditionelle brasilianske måder at kombinere akkorder på. Derfor hører man også straks, at bigbandet betræder fremmede stier. Men kombinationen fremstår særdeles stærk, bl.a. takket være den amerikanske arrangør Steve Sacks, som er en gammel bekendt af såvel Malta som hendes mand, bassisten Torben Westergaard, der har skrevet størstedelen af numrene. Teksterne er skrevet af bl.a. Celso Adolfo og Fernando Brant – to af Brasiliens førende tekstforfattere. Og selvom man ikke forstår portugisisk, kan man sagtens forstå det facetterede, fascinerende og forførende univers, som Malta og bigbandet åbner op for. Malta er en af tidens mest interessante “danske” jazzsangere.

Selected Reviews

“Orkestret spiller veloplagt og selvfølgeligt materialet, der forekommer lige så selvfølgeligt brasiliansk. Der er i høj grad kælet for sangene og den indløsende melodiøsitet i kompositionerne, som faktisk er skrevet af en dansker, nemlig Torben Westergaard. Det er virkeligt et vellykket møde mellem to verdener, og de fremmødte må have haft en stor oplevelse på Trommen i Hørsholm”.

Djembe Dec 15th 2003

“yderst fortræffelig”, “Når jeg igen nævner, at Westergaards melodier har klare popkvaliteter, så er det (…) ment som en absolut kompliment med tanke på, at vi her befinder os i et musikalsk univers, der har Antonio Carlos Jobim som ledestjerne”, “brasiliansk autencitet (…) i en formfuldendt forening med en nordamerikansk tradition for bigbandjazz”.

Politiken Sep 11th 2003

“Underbar sommarplatta”.

Kvällsposten Aug 18th 2003

Credits

Silvana Malta: Vocal
Torben Westergaard: Bass
Danish Radio Jazz Orchestra arranged and conducted by Steve Sacks

© 2003
Silvana Malta And The Danish Radio Big Band.
All (audible) music composed by Torben Westergaard.